6 Νοε 2010

Πόσο μαλάκας μπορεί να'σαι, για να πας αύριο να ψηφίσεις;

Το να πας αύριο να ψηφίσεις, μετά από όλα αυτά που πέρασες και περνάς καθημερινά, αλλά και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα χειρότερα έρχονται στο καπάκι, είναι η απόλυτη πιστοποίηση της Μαλακίας. Κατόπιν αυτής της ψήφου, είσαι πλέον πιστοποιημένος Μαλάκας με ISO 9001. To ότι αναφερόμενος στην πιστοποίησή σου αυτή, εκφράζω την προσωπική μου γνώμη, δυστυχώς, δεν σε κάνει... λιγότερο Μαλάκα!




Πείτε μου έναν λόγο, για τον οποίο αύριο κάποιοι από εσάς, καρντάσια μου-αλήτες-πουλιά, θα πάτε να ψηφίσετε. Έναν μόνο. Μου φτάνει εμένα. Ένα επιχείρημα έστω. Πάω ξέρω γω, να ψηφίσω γι' αυτό κι αυτό. Θα δεχτώ οτιδήποτε που εμπεριέχει point και σοβαρότητα. Όχι παπαριές. Άντε ντε! Λοιπόν, μην το ψάχνετε, γιατί δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό στους Μαυρογιαλούρους του 2010. Κι αυτό είναι που σας κάνει official Μαλάκες πηγαίνοντας στην κάλπη!


Μαλάκας είσαι, γιατί πηγαίνεις να ψηφίσεις τον τοπικό σου άρχοντα, που μαζί με τους συμβούλους του, σε έχουν γραμμένο στα παπάρια τους για 3 χρόνια και 11 μήνες, ενασχολούμενοι με την κονόμα τους και την κοιλιά τους, και λίγο πριν τις εκλογές, βγάζουν μέχρι και τα σκυλιά τους με φωσφορούχο κίτρινο γιλεκάκι στη γειτονιά σου, να κάνουν πως κουρεύουν τα αγριόχορτα, να μπαλώνουν τις τρύπες, κι όταν δεν έχουν τι να μπαλώσουνε, να τις ανοίγουν μόνοι τους για να δείξουν ότι κάνουν κάτι για σένα. Στη δική μου γειτονιά(ας μην πω που), ο καραγκιόζης ο δήμαρχος μέσα σε δυο μήνες, κόντεψε να φτιάξει πεζοδρόμια μέχρι και στο πατάκι του μπάνιου μου δίπλα. Για τέτοιον μπαγλαμά σας μιλάω! Χθες το βράδυ, μέχρι τις 12 τρέχανε νυσταγμένα δημαρχόσκυλα και βάζανε φυλλάδια στους υαλοκαθαριστήρες! Δεν το καταλαβαίνω δηλαδή, δεν βλέπεις την αγωνία της καρέκλας και της κονόμας που περιβάλλουν αυτήν την καρέκλα στα μάτια τους; Δεν βλέπεις τα γλοιώδη και ψεύτικα χαμόγελά τους; Τι είσαι, γκαβός είσαι; Δεν παίρνεις χαμπάρι το "έργο"; Δηλαδή πιστεύεις ότι υπάρχει έστω κι ένας, που κατέβηκε σε τοπικές εκλογές για να προσφέρει(όπως λένε όλοι στο "ποίημα") στον τόπο και τους συμπολίτες του; Καλά μπούφος είσαι; Μασάς από τι; Από τον δήμαρχο που μπήκε στον χείμαρρο με τις κάμερες γύρω-γύρω στημένες "κλαρίνα"; Μήπως είσαι από αυτούς που φοβούνται την αποχή για να μην υπάρξει "ακυβερνησία"; Ακυβερνησία που; Στον δήμο; Στην περιφέρεια; Ποιοί θα λείπουν δηλαδή; Οι "ανύπαρκτοι"; Μήπως σου είπαν ότι αν δεν πας, θα βγει ο... άλλος; Ξέρεις τι κατάλαβα εγώ το 1996 και από τότε έχουν να δουν τα αδίστακτα αυτά λαμόγια την ψήφο μου; Κατάλαβα, ότι όλες τις άλλες φορές, από την ενηλικίωσή μου και μετά, που πήγα και ψήφισα, το έκανα για να... μην βγει ο "άλλος"! Τόσο μαλάκας ήμουν στα νιάτα μου! Από αυτόν τον φόβο του "άλλου", κρατήθηκαν τόσα χρόνια οι μεγαλύτεροι Λήσταρχοι της Ελληνικής Ιστορίας όρθιοι, στον αγώνα τους να τα φάνε όλα απ' τον πάτο! Όλα!


Συνεχίζω να αδυνατώ να κατανοήσω, τι είναι αυτό που δεν χαμπαριάζει από αυτή την κωμωδία των εκλογών, αυτός που πάει αύριο να ψηφίσει. Η τοπική πολιτική σκηνή, έχετε την εντύπωση ότι διαφέρει σε ποιότητα από την κεντρική; Εννέα στους δέκα δήμους χρωστάνε τον πάτο τους και ο δέκατος... τους ζηλεύει! Είδατε κανέναν δήμαρχο να πάει φυλακή; Η τηλεόραση της δημοκρατικής χούντας, είπε κάποια στιγμή πριν κάτι μήνες, ότι σε πάρα πολλούς δήμους με δεκάδες εκατομμύρια χρέη, πήγαν επιτελεία ορκωτών ελεγκτών. Για παράδειγμα, είχαν για κάνα δυο μέρες στον δήμο Νέων Λιοσίων αναφερθεί, όπου βρέθηκαν "παπάδες" και τα κατοσταχίλιαρα ευρώπουλα τα είχαν για μαρούλια. Ακούσατε έκτοτε κάτι; Έναν απολογισμό του ελέγχου; Ένα νούμερο ρε αδελφέ; Μια καθαίρεση; Μια απόλυση; Μια διαθεσιμότητα; Κάτι; Ούτε και πρόκειται ποτέ να ακούσετε παιδιά μου. Ούτε στην άλλη ζωή!


Ας το φέρω λίγο αλλιώς. Δεν βλέπετε πόσοι βουλευτές, παραιτήθηκαν από το αξίωμά τους και βγήκαν στο "κουρμπέτι" των δήμων; Δεν αναρωτιέστε γιατί; Τώρα που στην βουλή, την τρόικα την έχουν από πάνω τους και σε λίγο καιρό θα την έχουν και ανάμεσα στα μπούτια τους, οι δευτεράντζες βουλευτές και λοιποί εξοστρακισμένοι από την "μαρμίτα", όρμησαν στους δήμους, γιατί βγάλανε τα κομπιουτεράκια και υπολόγισαν, ότι ακόμη με τις μειωμένες προς την αυτοδιοίκηση επιχορηγήσεις, το "φαγητό" εκεί, έστω και μακροπρόθεσμα, είναι πολύ πιο πλούσιο... σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες! Φυσικά κάποιοι, πιστεύουν ότι ο βουλευτής τάδε, άφησε την έδρα του, γιατί ένα βράδυ, είδε ένα όραμα στον ύπνο του, που του υπέδειξε να τα παρατήσει όλα και να αφοσιώσει τη ζωή του, βοηθώντας τους συμπολίτες του. Είναι κι αυτό μια άποψη, όταν είσαι... Μαλάκας! Άλλη μια άποψη πολύ κοντά στην προηγούμενη, είναι και το ότι οι υποψήφιοι, πλακώνονται στις τηλεοράσεις μεταξύ τους και φωνάζουν και κάνουν μαγκιές τύπου Σγουρού και Μίχα, για το ποιος θα πρωτοπρολάβει να υπηρετήσει τον πολίτη! Δεν κοιμούνται τα βράδια, μόνο με την ιδέα, ότι υπάρχει περίπτωση να μην είναι αυτοί που θα αφοσιωθούν σε σένα τον συμπολίτη τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μάτι δεν κλείνουν για πάρτη σου... Μαλάκα!


Κάποιοι που θεωρούν την αποχή, πράξη ανευθυνότητας ή ευθυνοφοβίας, θα σηκωθούν αύριο το πρωί, θα φορέσουν το υπεύθυνο ύφος τους μαζί με τα ασορτί υπεύθυνα παπούτσια τους και θα πάνε να αντιδράσουν στην μπουρδελοκατάσταση στην οποία ζούμε, ψηφίζοντας τα λεγόμενα "μικρά" κόμματα. Τι εντύπωση έχουν άραγε για αυτά τα κόμματα; Ότι είναι ιεραπόστολοι; Ότι υπάρχουν και υφίστανται για να λένε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος; Μήπως οι υποψήφιοι των κομμάτων αυτών, αλλά και τα ηγετικά στελέχη τους, είναι γόνοι Σουηδέζας μάνας και Ελβετού μπαμπά, με αρχές, πιάνο και Γαλλικά, με ανιδιοτελείς σκοπούς και ακέραιο χαρακτήρα; Παπάρια μάντολες! Λαμόγια είναι, βολεμένα και καλοζωισμένα! Ζούνε από την μεγάλη κατσαρόλα τους κράτους, δεν έχουν δουλέψει ποτέ, πουλάνε εργατικό αγώνα και οικολογία και αλληλεγγύη στα "αρνιά" για να κρατάνε τα ποσοστάκια και κατ' επέκταση και τις καρέκλες τους και ονειρεύονται ακριβώς αυτό... το να τους ψηφίσει ο Μαλάκας από αντίδραση στους "Δεινοκλεφτόσαυρους" και να ανεβάσουν τα ποσοστά τους τόσο, ώστε να πιέσουν για καλύτερα "μερτικά", υλικά και καρεκλοειδή, από το Jurassickleftic Park της ξεσκισμένης αυτής χώρας, των Δεινοκλεφτοσαύρων αυτών!


Στο φινάλε, θεατές των γεγονότων είμαστε και θα είμαστε πάντα. Που παίρνουμε μέρος; Σε καμιά απόφαση για το μέλλον; Μας ρώτησε ποτέ κανείς τη γνώμη μας για κάτι; Ακόμη και τώρα που μας γαμάνε, μας ρώτησαν έστω ποια στάση μας βολεύει καλύτερα για να μην πονάμε; Πως είναι λοιπόν δυνατόν, όλοι αυτοί, από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο δημοτικό κλητήρα, να μην σε ξεσκίσουν από Δευτέρα, χοντρά και χωρίς σάλιο, όταν δουν πόσο τεράστιος Μαλάκας είσαι, που πήγες την Κυριακή και ξαναψήφισες; Το μόνο, στην κυριολεξία το μόνο, που δεν έχεις δει από "αυτούς" μέχρι σήμερα, είναι να βγουν στην TV και να στο πουν οι ίδιοι, κατάμουτρα, ονοματίζοντάς σε. Να βγει δηλαδή, ξέρω γω ο Παπουτσής στο γυαλί, να σε κοιτάξει και να σου πει σε real time... "Βασιλάκη μου, είσαι μεγάλος Μαλάκας"! Κι όμως, εγώ πιστεύω στην δύναμη της Μαλακίας! Μπορεί ακόμη και μετά από αυτό, να φανεί τόσο ισχυρή, που μπορεί αυτόν που στο είπε φάτσα-κάρτα, να πας να τον ξαναψηφίσεις κιόλας!


Σήκω λοιπόν αύριο το πρωί, επισκέπτη και αναγνώστη μου και πήγαινε να ψηφίσεις, κόντρα σε κάθε στοιχειώδη λογική. Κι άσε σε μένα το βαρύ αυτό ψυχολογικό φορτίο, να ζω με την αέναη αυτή απορία... για το πόσο Μαλάκας μπορεί να είσαι τελικά, για να πας να ψηφίσεις. Καληνύχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου