26 Σεπ 2010

Από Μάγκατ... Δάγκατ και το Μainz πυρκαγιά!

Η γραφική και ήσυχη πατρίδα του Γουτεμβέργιου, του πατέρα της τυπογραφίας, η πόλη των πανεπιστημίων και της κουλτούρας, το πανέμορφο Μάϊντς, έβαλε με τον διωγμένο από τον υπνοβάτη Τεν Κάτε, Αντρέας Ίβανσιτς, και κάτι "Σούρλε" και "Μούρλε" που δεν τους ξέρουν ούτε οι εξαδέλφες τους... Φωτιά στα μπατζάκια της Bundesliga!


Καλημέρα σας παίκτες μου! Πριν από λίγες μέρες, σας έγραφα ότι φέτος το Γερμανικό πρωτάθλημα στοιχηματικώς, είναι για πολλές κλωτσιές. Δεν βγάζεις άκρη ούτε και στα στοιχήματα με τα γκολ. Χθες, που έγινε ο κύριος όγκος της 6ης αγωνιστικής, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν όχι μόνο εμένα, αλλά και όλους αυτούς που μυρίστηκαν ότι φέτος η Γερμανική λίγκα, τακίμιασε με τον... κουβά! Η Σάλκε χθες, στην "arena" της, απέναντι στην "φαρσοκωμωδία με σορτσάκια" που λέγεται Γκλάντμπαχ, έκανε την μέχρι τώρα μεγαλύτερη "κηδεία", από τον Αύγουστο που άρχισαν όλα τα πρωταθλήματα! Πρέπει να πήρε "παραμάζωμα" μέχρι και δελτία στον πλανήτη Πλούτωνα! Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, αλλά ούτε και πιστεύω ότι ο Μάγκατ, έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη... Δάγκατ! Για την νεανική και "νοστιμούλα" Ντόρτμουντ, έλεγα προχθές σ' έναν φίλο, ότι όταν ξεφουσκώσει, θα πάρει πίσω τα "δίφραγκα" που έχει πληρώσει μέχρι σήμερα, με τόκο... Ουκρανικής μαφίας! Για τα 7 γκολ που έριξε η Στουτγκάρδη στα "χαζά" της Γκλάντμπαχ, έστειλα χθες ένα e-mail στη Γερμανία, προτείνοντας στη διοίκηση της ομάδας, να τα κάνει "κάδρο" και για την κορνίζα να χρησιμοποιήσει πεπιεσμένο χαρτόνι σε ζωηρά φθινοπωρινά χρώματα, ώστε να συνδυάσει οικολογία και μόδα! Τον "Ολυμπιακό της Γερμανίας" Μπάγερν Μονάχου... δεν τον φοβάμαι. Καθόλου! Είναι τόσο πολύ το "χαρτί" σε αυτόν το σύλλογο, που δεν "κλάνουν" δίπλα του... Ελβετικές τράπεζες! Δεν έχουν τέλος τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώπουλα!!! Μόλις δει ο Κάιζερ την "υγρασία", θα βγουν οι Βαυαροί με τις βαλίτσες στην αγορά τον Γενάρη και θα πάρουν για όποια γραμμή του χορταριού πονάνε... τον αφρό της πιάτσας! Έτσι στο τέλος, πάλι θα σηκώσουν την "φρουτιέρα", άντε στην "άσχημη" να βγούνε δεύτεροι, για να είναι σε όμιλο του Τσου-Λου, για να μην χαλάσουν και μούτρα σε προκριματικά, γράφοντας "απουσίες" τον Ιούνιο στις Μαγιόρκες και τις Καραϊβικές! Δε θυμάστε πέρυσι; Μόλις τη σακουλέυτηκαν με τον Γκόμεζ τον "Άγγουρο" ότι δεν βάζει ούτε μπαλάκι σε ξύλινο ποδοσφαιράκι... τσουπ, πήραν τον Ρομπέν των Ολλανδών, κι άρχισε αυτός... πάρε Όλιτς- βάλε... πάρε Μίλερ- βάλε κλπ,κλπ... Κι αν δεν έβρισκαν στο δρόμο τον Ζοζέ, μπορεί και να σήκωναν και τη μεγάλη κούπα! Ο αναπτήρας όμως που καίει τα πάντα-όλα φέτος, είναι το Μάϊντς! Η γραφική και ήσυχη πατρίδα του Γουτεμβέργιου, του πατέρα της τυπογραφίας, η πόλη των πανεπιστημίων και της κουλτούρας, το πανέμορφο Μάϊντς, έβαλε με τον διωγμένο από τον υπνοβάτη Τεν Κάτε, Αντρέας Ίβανσιτς, και κάτι "Σούρλε" και "Μούρλε" που δεν τους ξέρουν ούτε οι εξαδέλφες τους... Φωτιά στα μπατζάκια της Bundesliga!


Μόλις κάθισα σήμερα να γράψω, λέω... "Δεν κάθεσαι ρε μαλάκα να ψάξεις γι' αυτό το 6x6 κάποια στατιστικά ή έστω κάποια νουμεράκια, για να δεις αν τα κοντέρ από το "θαύμα" του Μάϊντς έχουν σπάσει ή ακόμη έχει ψωμί;" . Βαρέθηκα. Τι να τα κάνετε τα στατιστικά και τα νούμερα εσείς; Να σας δείξω ότι είμαι και καλά το σοβαρό, ψαγμένο και ενημερωμένο blog, για να μου πείτε μπράβο; Άχρηστα είναι. Εδώ κοιτάμε πως θα αποφύγουμε το "μάτωμα" με αντίληψη. Τα' παμε αυτά! Οι κόκκινοι λοιπόν του Μάϊντς μαζί με τους φιλάθλους τους, ζουν από τον Αύγουστο, ένα μαγικό παραμύθι. Όταν ζεις σε ένα παραμύθι, η πιο μεγάλη στιγμή μετά τις περιπέτειες με τα κάστρα, τα ξωτικά, τους Ιππότες και τους σοφούς μάγους με τα χρυσά ραβδιά, είναι να... κουτουπώσεις την Νεράϊδα! Χθες, ο "σεληνιασμένος" οπαδός από το Μάϊντς... το έζησε κι αυτό! Κουτούπωσε την "Νεράϊδα" μέσα στο σπίτι της... στο Allianz Arena! Για να δώσω λίγο τα "κυβικά" του ονείρου... Το να βγάλει διπλό ο Πανσερραϊκός στο Καραϊσκάκης είναι "Fiat" και το χθεσινό στο Μόναχο, είναι 600άρα "Mercedes"! Δεν ξέρω που θα πάει αυτό το έργο στην Bundesliga, κυρίως στοιχηματικώς. Το σίγουρο είναι, ότι τώρα, σήμερα, ή κόντρα θα παίξεις τα πάντα ( όπως ο άσσος της Νυρεμβέργης που πληρωθήκαμε μεσοβδόμαδα κοντά στο τρίφραγκο, απέναντι στη "φαβόρα της 7άρας" Στουτγκάρδη) ή θα κάτσεις απλός θεατής! Έτσι το βλέπω εγώ και δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει το βαθμολογικό "τουρλουμπούκι" σε μεγάλα πρωταθλήματα, γιατί μακροπρόθεσμα, μόλις τα πράματα έρθουν σε μια "ευθεία", θα έρθουν και καλύτερες συνθήκες... κονόμας! Φιλιά και εύχομαι σήμερα, να χαρτζιλικωθούμε στα καπάκια!

_____________________________________________________________________________________


_____________________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου