8 Οκτ 2010

... my friend... Fernando!





Ναι Φερνάντο, χιλιοτραγουδισμένε μου εκλέκτορα! Το 1975 οι εκπληκτικοί ΑΒΒΑ έβλεπαν πολύ μπροστά από την εποχή τους! Εμπνεύστηκαν το μακρινό μέλλον και την ποδοσφαιρική "επανάσταση" που θα φέρεις και σου έγραψαν ένα τραγούδι, φιλόσοφε της προπονητικής!



Καλησπέρα τροϊκανοί συμπατριώτες και καλό Σαββατοκύριακο. Άλλη μια εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Μια εβδομάδα ποδοσφαιρικών "διακοπών" για τα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, ή όπως οι Ελληνικές Αθλητικοφυλλάδες συνηθίζουν να γράφουν... "εβδομάδα ανασύνταξης". Η διακοπή λόγω Εθνικών υποχρεώσεων, ήταν πάντα μια καλή ευκαιρία των αθλητικών ΜΜΕ, να χαϊδέψουν τα αυτάκια των οπαδών. Να ανεβάσουν "στ' άλογα" αυτούς που πριν τη διακοπή ήταν νικητές και χαρούμενοι και να "ηρεμήσουν" τους απογοητευμένους και ηττημένους με "ψήστινγκ" ότι όλα τα κακά του κόσμου, θα γιατρευτούν σε... 15 μέρες! Δύσκολα βρίσκεις σε άλλη χώρα, φίλαθλο κοινό, να τρώει και να καταπίνει αμάσητο, τόσο πολύ "πρόλογο" από τα ΜΜΕ! Γι' αυτό και έλεγα προχθές, ότι σε τούτον τον τόπο δεν χρειάζεται να κατέχεις το αντικείμενο, αλλά μόνο να ξέρεις πως να παριστάνεις τον "κατέχοντα"! Ξέρεις από PR... έγινες μάγκας!


Δες τον Δερμιτζάκη για παράδειγμα. Χάνει το μοναδικό ματς που σαν προπονητής του Πάοκ "απαγορεύεται" να χάσεις, και σε τρεις μέρες, δίνει Πρες Κόνφερανς! Μάζεψε τους δημοσιογράφους για να... εξηγηθεί! Μιλάμε για πολύ δυνατό στόμα ο Artisti! Ψήνει και καλόγρια να αλλαξοπιστήσει ο Πωλ! Μελετημένος στην παρλαπίπα, μίλησε για κάστρα που πέφτουν από μέσα, για πολιορκητές εκ των έσω δηλαδή. Είπε ότι έκοψε μια προπόνηση την ημέρα γιατί είναι "καλύτερα" έτσι και ότι οι παίκτες είναι πιο γυμνασμένοι από πέρυσι(τον ακολούθησα κι εγώ, αφού τα 100 μέτρα που περπατούσα την ημέρα τα έκανα 50 και είδα μεγαλύτερη απόδοση και αντοχή... στην ξάπλα). Είπε ο κύκλος είναι ένα τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες. Είπε ότι το μαύρο δεν είναι μαύρο, αλλά μια πολύ σκούρα version του γκρι. Κι επειδή στο ψήστινγκ ο Πωλ είναι "υπερπαραγωγή", τελείωσε λέγοντας, ότι όταν θα φύγει από την ομάδα, θα φύγει όπως ο Μπρους Γουϊλις μετά από κάθε "Πολύ σκληρός για να πεθάνει"... θα φύγει "ματωμένος"! Τέο, βάλε εκεί στην έξοδο κανένα ντουλαπάκι-φαρμακείο με καμιά γάζα, να μην στάξει ο Πωλ φεύγοντας!

Έτσι μέλι-γάλα, με ή χωρίς λαμπερές συνεντεύξεις, είναι όλα τα προβλήματα των "μονομάχων" της συγκλονιστικής superleague. Άλλος ένας, νέος σχετικά και καλός κατά τα πεπραγμένα του Ισπανός προπονητής, πάτησε πόδι στο Τουμπεκιστάν. Τον Χιμένεθ δεν τον έχω παρακολουθήσει καλά. Στα 2,5 χρόνια στη Σεβίλλη έκανε αρκετά πράγματα. Το ότι μήνα Οκτώβριο και ειδικά για την ηλικία του, είναι χωρίς ομάδα, εμένα με κάνει δύσπιστο. Σίγουρα στην Ελλάδα τα φράγκα είναι πολλά που θα τσαλακώσει. Αυτά για να τα πάρει στην Ισπανία... ούτε για πλάκα! Στην ΑΕΚ έρχεται με χαμόγελο και όρεξη. Φυσικά, αφού οι απαιτήσεις είναι light και ξέρει ότι κι αν θα φύγει "νύχτα", θα πάρει την αποζημιωσάρα του, κι όλα κουφέτο! Εδώ ο Μπερέτα πήρε 250 χήνες για μια προετοιμασία! Ναι, ο Μπερέτα ρε! Ξενοδοχειάκι, φρεσκοστιμμένη πορτοκαλαδίτσα το πρωί, τη φορμούλα στα μπουτάκια, τη σφυρίχτρα στο στόμα, κάντε καμιά δεκαριά γύρους για προθέρμανση, οικογενειακό διπλάκι και πίσω στην κρεββατάρα για τούφες και αύριο ξανά-μανά και σε 20 μέρες πούλος και 250 αρζάν! Εμάς, αιχμάλωτους στη Τζέντα να μας πάρουν και να πουλήσουν και τα νεφρά μας και το συκώτι, 250 χήνες δεν θα πιάσουμε! Ο Μπερέτα όμως... μπανκουϊ! Έτσι κι ο Μανόλο. Τι έχει να χάσει; Την παρθενιά του; Το πακέτο στο παντελόνι... κι ότι βγει! Το πολύ-πολύ, με κάτι Χατζηχρήστους και κάτι original που θα μπλέξει εκεί πέρα, να ψιλογκριζάρει από την "αρχιδοζαλάδα" και να γυρίσει στην Ισπανία... ψαρομάλλης! Φορτωμένος ψαρομάλλης... έχει διαφορά! Στο Ηρακλή ο Ουζουνίδης πειραματίζεται με σχήματα. Κάνει δηλαδή "Γεωμετρία" με τον Κατσιαμπή και τον Βέλλιο! Στον Ολυμπιακό έκανε χατ τρικ ο "Μαλλί-Γυαλί-Παντελόνι Λη" Πάντελιτς στο "οικογενειακό" και είναι όλοι χεσμένοι λες και τα έχωσε στον Τσεχ! Θα μπορούσα να γράφω ώρες, για τις 14 αυτές ημέρες της διακοπής, που όλοι βάλανε τα κεφάλια κάτω και το ρίξανε στην... ανασύνταξη. Σήμερα όμως έχω Φερνάντο!


Ναι, ναι, σήμερα έχω Σάντος στις 21:45 με Λετονία και είμαι ενθουσιασμένος! Μου έλειψε ρε γαμώτο το "ταμπούρι" του! Από το ματς με την Κροατία, που κάποιοι από τους Κροάτες φιλάθλους το έριξαν στα αντικαταθλιπτικά μετά τη λήξη, έχω να δω, έτσι ένα ψυχοεντεροβγαλτικό τσούκου-τσούκου! Πεθύμησα να ετοιμάσω, έτσι μια κούπα χαλαρωτικό χαμόμηλο με μελάκι, να αράξω στην πολυθρόνα και δω τον Φερνάντο, τον γκουρού των εκλεκτόρων, να διευθύνει μαεστρικά, την ομάδα... στο μισό γήπεδο. Ευτυχώς που είναι έτοιμος και ο Σαμαράς, γιατί περιμένοντας να ακούσω για την ετοιμότητά του, μάτι δεν έκλεισα χθες όλη νύχτα! Έβαλα και το "Fernando" των αγαπημένων μου ΑΒΒΑ, για να προετοιμαστώ ψυχολογικά για τους Βύντρες, τους Κατσουράνηδες και τα υπόλοιπα γρανάζια της καλοδουλεμένης μηχανής του "χιλιοτραγουδισμένου"! Και το ματς είναι δύσκολο. Δύσκολο γιατί χωρίς νίκη... ορέ βουάρ! Αυτός είναι και ο συνδυασμός που με τρελαίνει. Δυσκολία+Ταμπούρι! Ο Φερνάντο είναι όμως χαλαρός. Είναι κουλ. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Τουλάχιστον αυτή, είναι η προσωπική μου γνώμη. Αν φύγει και δεν έχει πάει την Εθνική κάπου, δεν τρέχει και κάστανο. Απλά θα έκανε ότι θα έκανε ο οποιοσδήποτε με αυτό το υλικό. Ένα "παρακάτω" αυτός, που δε ρισκάρει στο χορτάρι ούτε σπίρτα! Ο Ρεχάγκελ ήταν και του "Διεθνούς τζετ σετ" και πήρε και κάποια σφυρίγματα λόγω ονόματος. Έτσι είναι. Όταν είσαι από τα πιο αγαπημένα παιδιά της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στην UEFA και την FIFA έχεις τις αβάντες σου. Τον Φερνάντο ποιος τον ξέρει; Κι από που; Από την ΑΕΚ και τον Πάοκ; Από το βραχύ του πέρασμα από την Μπενφίκα, από την οποία έφυγε και νύχτα; Τι απαιτήσεις έχει ο Έλλην από το Εθνικό συγκρότημα σήμερα; Να πάρει ξανά το EURO; Να πάει στο EURO και να διακριθεί; Να παίξει φαντεζί μπάλα; Να σας πω εγώ; Λοιπόν κυρίες μου και κύριοι, από την Εθνική δεν περιμένει τίποτα κανένας! Έχει στην τροπαιοθήκη της ένα EURO... όσα και η Αγγλία! Πήγε Μουντιάλ! Πήγε και σε καπάκι EURO! Τι να περιμένεις άλλο δηλαδή; Και να θυμάστε, είμαστε λίγα επίσημα παιχνίδια μακριά, από το να ξαναρχίσει η ΕΠΟ, να μοιράζει εισιτήρια της Εθνικής, σε δημοτικά σχολεία! Καθίστε λοιπόν να δούμε το βράδυ "fernando tambouri system" και μην κάνετε μπαϊράμια με το νου σας, όσοι τελοσπάντων τα κάνετε. Κι από στοίχημα σήμερα, μόνο γκολ. Κι ας βάλει τα 1,10 και 1,20 ο μπουκ στον πάτο του! Φιλιά σε σας... και στον Φερναρντάκο μας!

____________________________________________________________________

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα και λάβετε το 100% Μπόνους σας.
____________________________________________________________________

Sign up at Spin Palace today and get a €1000 bonus!!
____________________________________________________________________





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου